2017-03-21

21. marca - święto kuchni francuskiej

Co roku, pierwszego dnia wiosny w najlepszych restauracjach na całym świecie Szefowie Kuchni serwują dania inspirowane francuską sztuką kulinarną w ramach akcji Goût de France / Good France i obchodzą w ten sposób święto francuskiej gastronomii.
2017-02-15

Skrei - przysmak prosto z Norwegii

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości, karta restauracji Gusto Food & Wine jest regularnie uzupełniana o nowe przysmaki. Jeszcze całkiem niedawno Goście mogli delektować się smakiem trufli, teraz w menu zagościła dziczyzna i Skrei.
2016-10-20

Jesień w kuchni, czyli o dyni słów kilka

Jako że za oknem jesień rozgościła się na dobre, nadszedł więc czas, aby pożegnać się ze smakami lata i zaprosić jesień do kuchni. Nasz Executive Chef, Roman Kosmalski, poleca dynię! Przepisów na dania z tym warzywem jest całe mnóstwo, począwszy od rozgrzewających kremów dyniowych, przez sałatki z dynią, placki, farsze aż po słodkie dyniowe desery i ciasta.
2016-06-17

Jak rozwija się grupa marek Ilonn Hotel...

Każdy kto uważnie śledzi nasze media społecznościowe wie, że na mapie Poznania pojawia się coraz więcej miejsc tworzonych przez ludzi wchodzących w skład zespołu Ilonn Hotel. Zdecydowaliśmy się odrobinę przybliżyć Wam historię z cyklu „jak to się wszystko zaczęło“ oraz opowiedzieć o tym co robimy obecnie ☺
2016-05-17

Riesling Week w Gusto Food & Wine

W Gusto Food & Wine trwają tygodnie pod hasłem Rieslinga - znakomitego, niemieckiego wina. Aby dopełnić uroku towarzyszącego degustacji win, na naszych stołach pojawia się również stworzone przez naszego Szefa Kuchni menu, oparte o bezkompromisowych bohaterów maja - szparagi, truskawki i rabarbar. W tym artykule, znajdziecie kilka ciekawostek, które przybliżą Wam tajemnice smaku oraz bukietu proponowanych przez nas w tym tygodniu win.
2016-04-13

Piszą o nas- zaplecze technologiczne sekretem sukcesu organizacji konferencji

Dla każdego, kto kiedykolwiek odwiedził Ilonn Hotel w Poznaniu nie jest tajemnicą, iż dokładamy wszelkich starań do tego, aby stale udoskonalać nie tylko nasze wnętrza oraz standard obsługi, ale również zaplecze technologiczne tak często organizowanych przez nas konferencji. Tym bardziej cieszy nas fakt, iż kolejne pismo branżowe zdecydowało się powołać w swoim artykule na wiedzę naszych ekspertów.
2016-03-24

Mazurek Wielkanocny by Gusto Food & Wine

Mazurek niewątpliwie jest jedną z najpopularniejszych słodkości, pojawiających się na polskich stołach podczas Świąt Wielkanocnych. W tym roku, postanowiliśmy podzielić się z Wami pomysłem oraz przepisem naszego Szefa Kuchni- Romana Kosmalskiego. Dajcie znać, czy smakowało :)
2016-03-15

Roman Kosmalski - jak zostać Szefem Kuchni

Roman Kosmalski- Szef Kuchni restauracji Gusto, wizjoner, pasjonat dobrego smaku. Rok bez kilku podróży kulinarnych, jest dla niego rokiem straconym. Młody człowiek z ogromnym doświadczeniem, ale również sporym zapasem niewykorzystanego jeszcze potencjału i umiejętności. Przyglądając się kolejnym etapom rozwoju jego kariery odnosimy wrażenie, że każdy z kroków był cegiełką dokładaną do misternie stworzonego planu, który miał doprowadzić go w miejsce, w którym jest obecnie. Zacznijmy zatem od początku.